19 Aralık 2011 Pazartesi

Nuclear Dawn , Full İndir , Tek Link İndir , Direk İndir , Crack , Serial , Cdsiz Oynamak


Yıllardır FPS oyunlarını oynuyoruz, yıllardır strateji oyunlarını da oynuyoruz. Peki FPS ve RTS türlerinin bir oyunda birleşmesi nasıl olurdu? Bu soruya net bir cevap veremeyiz aslında, neden derseniz bu türleri birleştirmeyi pek çok firma daha önceki yıllarda bir çok oyunda denedi ve çoğu da ne yazık ki eline yüzüne bulaştırdı. Sizi bilmem ama bu türleri bana göre en iyi birleştiren oyun, aslında mod desek daha doğru olur Natural Selection'dı (hazır Natural Selection'un adı geçmişken, Natural Selection 2 uzun yıllardır geliştiriliyor ve yakında piyasaya çıkması bekleniyor). Evet, Natural Selection dışında hiçbir oyun FPS-RTS karışımını doğru düzgün yapamadı, ta ki InterWave Studios'ın geliştirdiği Nuclear Dawn piyasaya çıkana kadar.

FPS ve RTS türleri birbirinden ne kadar farklıysa o kadar iyidir demektir

Nuclear Dawn, önceden de söylediğim gibi InterWave Studios tarafından geliştirilmiş takım tabanlı çoklu oyunculu FPS-RTS karışımı bir oyun. Oyun, gelecekte yaşanan nükleer savaş sonrası büyük şehirlerde yaşanan kaos ortamını konu alıyor. Aslında çoklu oyunculu bir oyun olduğu için bir konu yok ama biz gene de belirtelim. Nuclar Dawn için takım tabanlı bir çoklu oyunculu oyun demiştik, dolayısıyla oyunda "Empire" ve "Consortium" isimlerinde iki adet takım bulunuyor. Bu takımlardan birini oyun başlarken seçebiliyorsunuz. Oyundaki amacınız ise düşman takımının komuta merkezini yok etmekle sınırlı. Takım seçtikten sonra ise sınıfınızı seçmeniz gerekiyor. Oyunda "Assault", "Exo", "Stealth", "Support" olmak üzere 4 tane de sınıf bulunuyor. Bu sınıfların oynanışları birbirine göre oldukça farklı, oynayış türünüze en uygun olanı seçip oyuna girebilirsiniz. Oyunun FPS olarak oynanışının diğer FPS oyunlarına göre pek bir farkı yok. Eğer daha önceden FPS oyunları oynadıysanız Nuclear Dawn'a da kolayca alışabilirsiniz. Asker olarak haritada bulunan kaynakları ele geçirmeye çalışıyor ve takımınızın para kazanmasını sağlıyorsunuz. Nuclear Dawn'ın farkı ise komutan olduğunuzda ortaya çıkıyor. Komutan olursanız oyun birden strateji bakış açısına (kuşbakışı) geçiyor ve haritayı tamamiyle görebiliyorsunuz. Haritada aynı strateji oyunlarında olduğu gibi kaynaklardan gelen paralarla yeni binalar ve defans sistemleri kurabiliyorsunuz. Haritayı görebildiğiniz için askerlerinize direkt olarak emirler verebiliyorsunuz. Binlarınızı modifiye edip askerlerinize daha iyi silahlar sunabiliyorsunuz, top saldırısı düzenleyebiliyorsunuz... Yani kısacası bir strateji oyununda yapabildiğiniz her şeyi Nuclear Dawn'da komutan olunca yapabiliyorsunuz.



Hem strateji oynanışı hem de FPS oynanışı oldukça eğlenceli, InterWave Studios bu konuda çok iyi bir iş çıkarmış. Asker olarak oynarken gerçek bir FPS oynarmış gibi, komutan olarak oynarken ise gerçek bir RTS oynar gibi hissediyorsunuz. Bunların haricinde oyunda 6 adet harita bulunuyor ve oyun 32 kişilik savaşları destekleyebiliyor. Harita sayısı az olarak gözükebilir ancak haritalar çok detaylılar, ayrıca firma yakında oyuna yeni haritaları ve oynanış modlarını da ücretsiz olarak ekleyecekler. Nuclear Dawn'da da günümüz FPS'lerinde olduğu gibi bir istatistik ve rütbe sistemi bulunuyor. Rütbe atladıkça yeni silahlar ve ekipmanlar açabiliyorsunuz, bunu da söylemeden geçmeyeyim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Link Paylaşımı